RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange rigger av kontrakt

Sist oppdatert:
Halvparten av boreriggene i Nordvest-Europa kommer av kontrakt innen utgangen av 2008 så sant oljeselskapene ikke utøver sine opsjoner.
Det viser en gjennomgang Offshore.no har gjort av kontraktsporteføljen til de 70 mobile boreriggene som er i arbeid i Nordvest-Europa.

Totalt vil 37 rigger bli ledige for arbeid i 2007 og 2008 i all hovedsak Nordsjørigger, men 10 av disse er belagt med opsjoner til oljeselskapene for forlengelse.

Av riggen som hører til på norsk sektor er det tynnere med rigger. Kun to av riggene kommer av kontrakt i år og ytterligere to i 2008. Først i 2009 og 2010 blir et større antall av de 23 boreriggene som er i arbeid på norsk sokkel ledige for nye oppgaver, syv enheter hvert av årene, viser tall fra Offshore.no.

I tillegg til eksisterende rigger kommer det større antall halvtnedsenkbare borerigger og boreskip i 2008 og 2009 i form av nybygg, fortsatt er en håndfull av disse foreløpig uten faste kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere