RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange selvmord blant eldre menn

Bergen (NTB): Menn over 85 år er den største aldersgruppa i selvmordsstatistikken. De eldste mennene har fem ganger høyere risiko for å ta livet sitt enn kvinner på samme alder.

Statistikk fra Folkehelseinstituttet (FHI) over selvmord i Norge i perioden 2007- 2011 viser at menn som er 85 år eller eldre, har større risiko selvmord enn andre aldersgrupper, skriver Bergens Tidende.

Tallene fra FHI viser også at risikoen for at menn over 85 begår selvmord, er fem ganger høyere enn for kvinner på samme alder.

- Selv om risikoen er høy, gjelder det ikke så mange, understreker avdelingsdirektør Anne Reneflot på avdeling for helse, befolkning og selvmordsforebygging ved FHI.

At risikoen for selvmord er høy blant de eldste mennene, og lav blant de eldste kvinnene, kaller Reneflot et lite paradoks.

- Alderdommen ter seg ulikt for kvinner og menn, siden kvinner i snitt lever lengre enn menn. Kvinner gifter seg dessuten oftere med en eldre partner, slik at flere kvinner enn menn lever sine siste leveår alene, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere