Gå til sidens hovedinnhold

Mange skadd i brann på russisk atomubåt

Moskva (NTB-Reuters): Etter først å ha avvist at noen hadde kommet til skade i brannen om bord i atomubåten Tomsk mandag, innrømmer russiske myndigheter nå at 15 personer ble skadd.

Brannen om bord i den atomdrevne ubåten startet mandag. Ubåten ligger i dokk på et stort verft i Vladivostok helt øst i Russland, og brannen oppsto under vedlikeholdsarbeid.

Det tok fem timer fra brannen startet til den var slukket, og tjenestemenn i den russiske stillehavsflåten var raskt ute med å forsikre om at det ikke var noen fare for radioaktiv forurensing.

Forsvarsminister Sergej Sjoigu sa ingenting om skadde da han mandag kveld i en rapport orienterte president Vladimir Putin om brannen. Men tirsdag opplyste den føderale russiske etterforskningskomiteen at 15 personer var skadd som følge av brannen og at de fortsatt var innlagt på sykehus.

Ifølge den russiske marinen brøt brannen ut som følge av sveisearbeid om bord på ubåten.

I 2011 brant det i en annen atomdrevet russisk ubåt i Murmansk nordvest i Russland. Ingen mistet livet i brannen, men det ble senere meldt om at dette fartøyet hadde kjernefysiske våpen om bord. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året