RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange skadd i løypene skjærtorsdag

Oslo (NTB): Røde Kors har hendene fulle med å hjelpe folk i påskefjellet. Skjærtorsdag er den foreløpige skadetoppen hittil i påsken.

Det siste døgnet har hjelpemannskapene til Røde Kors behandlet 155 skader og deltatt i 59 forskjellige aksjoner. Mye av dette har vært relatert til at det har vært mye hard snø i løypene.

- Dette er det høyeste antallet skader vi har registrert i løpet av et døgn denne påsken. Nesten halvparten er forstuinger og bruddskader. Vi har også hatt en del hodeskader og noen skuldre ute av ledd. Mange av skadene skyldes hard snø i løypene, sier vaktleder ved Røde Kors informasjonssentral på Gol, Unni Sletvold.

- Det er viktig at folk tar forholdene i betraktning og er mer forsiktig når de setter utfor i bakkene. Tenk på farten du oppnår og at snøen kan være like hard som asfalt, advarer Sletvold.

De frivillige hjelpemannskapene har hatt uvanlig mye å gjøre ved inngangen til påsken. Det skyldes et uvanlig høyt antall med skredaksjoner, ni fram til skjærtorsdag kveld. Til sammenligning var Røde Kors ute på seks skredaksjoner i løpet av hele påsken 2008, noe som fram til nå har vært det høyeste antallet de siste fem årene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere