Gå til sidens hovedinnhold

Mange skogbranner i Sør-Norge

Brannvesenet har hatt det svært travelt både i Telemark og Agder-fylkene.

Serien av skogbranner i Sør-Norge startet først i Telemark:

Onsdag ettermiddag meldte Telemark politidistrikt at Hovedredningssentralen fra fly hadde observert en skogbrann åtte nautiske mil nordvest for Geiteryggen i Nome.

- Dette er i området nær øvre Stavsjø og det er hytter i området. Brannen er ikke under kontroll, skrev politiet i en pressemelding.

Denne brannen er nå under kontroll, opplyste 110-sentralen i Telemark til Nettavisen i 15.30-tiden.

Samtidig startet to andre branner i fylket.

Minst tre branner i Telemark
- Det brenner nå tre steder, i Nome, Fyresdal og Kviteseid, sa operatør ved 110-sentralen i Telemark, Svein Kristoffersen, til Nettavisen.

Det ble bedt om bistand med helikopter både til Fyresdal og Kviteseid.

- Begge stedene er det ulendt og vanskelig å komme til, derfor er det bedt om bistand fra helikoptre, sa operatør ved 110-sentralen, Svein Kristoffersen.

- Helikopteret har akkurat kommet på plass i Kviteseid. Det brenner i et bratt terreng. Ingen hus er i fare, og vakthavende sier de har kontroll på brannen, sa brannsjef i Kviteseid, Tore Metveit til Nettavisen i 16.30-tiden.

Brannen i Fyresdal er også under kontroll, opplyste Metveit, som påpekte at dersom vinden øker i hastighet, så kunne det være fare for ytterligere spredning.

Fire branner i Agder
Onsdag ettermiddag brenner det også i skogen på Løland i Flekkefjord kommune i Vest-Agder.

- Vi har ti mann der oppe, men vi klarer ikke å få kontroll på brannen. Vi mangler vann, sier brannsjef Svein Gunnar Larsen i Flekkefjord brannvesen til fvn.no.

Senere kom det inn flere meldinger om brann i fylket. Klokken 15.30 kom det inn melding om krattbrann på Songe i Tvedestrand i Aust-Agder.

Klokken 17.40 kom det inn to brannmeldinger samtidig. Denne gangen brant det ved en hyttegrend i Evje i Aust-Agder og i Kvinesdal i Vest-Agder.

Brannvesenet skal ha kontroll over alle brannene.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted