Gå til sidens hovedinnhold

Mange småbranner etter raketter

Stikkordene for Manglerudpolitiet i nyttårshelgen er raketter og småbranner.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: – Vi har hatt en relativt rolig nyttårshelg, men både patruljene våre og ambulanser og brannvesen har hatt nok å gjøre med raketter som har forårsaket småbranner, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.– Brannene har oppstått i søppelbøtter og containere. Riktignok har ikke skadene blitt så store, men meldinger om slike branner krever mye unødvendige ressurser. Og når mannskaper er ut på en sak, kan det få konsekvenser om det kommer meldinger om andre alvorlige forhold.

En 12 år gammel gutt er anmeldt etter at han knyttes til to branner i containere i Gamle Enebakkveien på Skullerud 1. nyttårsdag.

Ellers var det flere meldinger om branner i søppelbøtter og containere i Bogerud-området. På Lambertseter skole var det brann i en søppelbøtte sent onsdag kveld, og fredag kveld var det full fyr i en container ved Rosenholm skole.

Og natt til 1. januar brant det i containeren utenfor Abildsø grill.

– Som sagt - nok å gjøre for våre folk på saker som for det meste har oppstått i forbindelse med dårlig omdømme. Unge forstår vel ikke konsekvensen av hva de setter igang, sier Drevsjø.Men det har jo skjedd en del annet i Manglerudpolitiets distrikt også:

Fikk røyk i seg

NORDSTRAND: Torsdag formiddag ble det meldt om røykutvikling i bygget i Nordstrandveien hvor Nordstrand legesenter holder til. Kortslutning i en ledning forårsaket mye røyk, og to personer måtte behandles for dette.

Slåsskamp

LAMBERTSETER: Torsdag ettermiddag oppsto det slåsskamp på Lambertseter T-banestasjon. Politiet fikk melding om at mange ungdommer var innblandet. De var imidertid borte da politiet kom til stedet, men lovens håndhevere har vært i kontakt med noen. Det er ikke meldt om at noen ble skadet i oppgjøret som skal ha vært planlagt.

Var ikke skikket til å kjøre bil

LOFSRUD: Fredag morgen fant politiet en mann i en bil utenfor Klemetsrud legesenter. 31-åringen ble vurdert til ikke å være egnet for bilkjøring, og han ble derfor fratatt førerkortet. Det ble også funnet narkotika i bilen.

Innbrudd

OPPSAL: Sent fredag kveld ble det meldt at det hadde vært innbrudd i en bolig i Skøyenåsveien. En vindusrute hadde vært inngangsveien. Det ble stjålet kamera og PC.

Hadde prøveskilt fra 2010

Politiet stoppet lørdag morgen en bil med prøvekjennetegn som gikk ut 25. oktober 2010. Føreren, en 31 år gammel mann, hadde ikke sertifikat , og det ble funnet narkotika i biloen.

Promillekjøring

KLEMETSRUD: Mistenkelig kjøring var årsaken til at politiet stoppet en bil på E6 ved Klemetsrud et kvarter før årsskiftet. Den 33 år gamle mannen bak rattet ble kjørt sentralarresten mistenkt for promillekjøring.

Slått med flaske

OPPSAL: En halvtime inn i det nye året ble det meldt om slåssing i Vetlandsveien ved Oppsal senter. En gutt ble kjørt til legevakten etter at han var slått med en flaske. Fire personer stakk fra stedet.

Promillekollisjon

BØLER: Søndag morgen klokken 06 ble det meldt om trafikkulykke med personskade utenfor Ulsrud videregående skole. Førerne i to biler ble kjørt til legevakten. Den ene, en gutt på 19 år, er mistenkt for promillekjøring. Mannen i den andre bilen var 60 år.

To innbrudd i nyttårshelgen

HOLMLIA/BØLER: Politiet fikk to meldinger om innbrudd i nyttårshelgen. Den ene i Hallagerbakken på Holmlia og den andre i Bølerskrenten. I den første er det uklart hva som er stjålet, mens det på Bøler var borte smykker og PC.

Ødela bussrute med snøball

EKEBERG: På kvelden 1. nyttårsdag ble det meldt fra en buss at noen hadde kastet snøball på rute i bussen slik at den ble sprekt.

Ingen er tatt for forholdet.

Tatt i bil stjålet i Trøndelag

HOLMLIA: Natt til mandag fattet politiet interesse for en bil som sto på P-plassen ved Rosenholm stasjon.

Det viste seg at den var utstyrt med falske skilt og at den var stjålet i Trøndelag.

En 37 år gammel mann fra Oslo som var i bilen ble pågrepet. Han var tydelig ruspåvirket og det ble også funnet narkotika i bilen.