RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange stengte veier i nord

Tromsø (NTB): Skred, skredfare og uvær førte onsdag morgen til at Statens vegvesen måtte stenge en rekke veier i Troms og Finnmark, blant dem flere europaveistrekninger.

Onsdag morgen var 18 veistrekninger stengt i Finnmark. Vest i fylket var det både ras, snø og vind. På grunn av veiforholdene ble en rekke bussavganger innstilt, skriver Finnmark Dagblad.

Flere strekninger på E6 og E69 ble stengt, mens det andre steder ble innført kolonnekjøring på grunn av uværet.

I nabofylket Troms gikk det onsdag morgen et snøskred i Balsfjord, bare få kilometer unna E8. Snøskred førte til at flere veier i Troms ble stengt onsdag, melder NRK.

Vegtrafikksentralen oppfordret tidlig onsdag morgen bilister til å holde seg hjemme på grunn av værforholdene. Også flytrafikken ble berørt av uværet, og Widerøe oppfordret folk til å kontakte flyplassene for status, og ba samtidig passasjerer om å ta høyde for forsinkelser.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opplyste onsdag på sitt skredvarslingsnettsted Varsom at faren for skred i Troms og Finnmark er høy. På en skala fra én til fem er skredfaren fire flere steder i de to fylkene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere