*Nettavisen* Nyheter.

Mange trafikkulykker etter snøfall på Østlandet

Oslo (NTB): Sesongens første snø falt over sentrale deler av Østlandet natt til mandag. Det førte i morgentimene til en rekke trafikkulykker, delvis på grunn av bilister som fortsatt kjører rundt med sommerdekk.

- I Stor-Oslo har det vært 15 utfor- og fastkjøringer siden klokken 1 i natt, sier avdelingsleder Irene Røsholt på vaktsentralen i Falck til Dagbladet.

Hun melder om en rekke utforkjøringer fra Minnesund og inn mot Oslo. Politiet i Buskerud meldte også om trafikkuhell i morgentimene. På Romerike hadde politiet fram til klokken 6.15 mandag morgen registrert fem ulykker.

- Kjøreforholdene er såpass at alle som har sommerdekk henstilles til å la bilen stå. Velg kollektivt eller legg om til vinterdekk før avreise, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Trafikkoperatør Thale Eikeset ved Vegtrafikksentralen har samme henstilling:

- Sommerdekk er ikke tingen i dag, sier Eikeset til VG Nett. Ikke alle fulgte oppfordringen. Oppland Arbeiderblad melder om bilister som forsøkte seg på glatt føre med sommerdekk. Også i Hedmark var det glatte veier mandag morgen, skriver Hamar Arbeiderblad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.