RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange turistattraksjoner stenger i USA

Washington (NTB): Norske turister vil merke at mange amerikanske turistattraksjoner er stengt, men eller vil det meste fungere som normalt i amerikanske storbyer.

At republikanerne og demokratene ikke kom til enighet om et budsjett innen tidsfristen, fører til at opp mot en million offentlige ansatte i USA må legge ned arbeidet.

Blant annet stenger alle USAs 401 nasjonalparker, noe som rammer 750.000 daglige besøkende. Også kjente turistattraksjoner som Frihetsstatuen, Ellis Island og fengselsøya Alcatraz vil bli stengt.

Den byen som rammes hardest, er trolig Washington. Der stenger de mange offentlige museene som er en del av Smithsonian. Omvisninger i Det hvite hus og Kongressen blir avlyst, og Lincoln-monumentet, kongressbiblioteket og nasjonalarkivet stenger.

Fly- og togtrafikken rammes ikke av budsjettproblemene, og både flygeledere og vektere i sikkerhetskontrollen på flyplasser går på jobb som normalt. Det samme gjør visumseksjonen i det amerikanske utenriksdepartementet.

Siden kollektivtransport ikke er en føderal oppgave, vil ikke offentlig transport rammes. Dermed går undergrunnsbaner og busser i for eksempel New York, San Francisco og Washington som normalt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere