RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange ungdommer i Oslo får ikke ha kjæreste

Oslo (NTB): En av tre ungdommer med minoritetsbakgrunn i Oslo-området får ikke lov til å ha kjæreste. Nesten like mange frykter vold hvis de gjør noe som skader familiens ære.

Det viser en spørreundersøkelse avisen Utrop har gjort blant minoritetsungdom i videregående skoler i Oslo-området. Spørsmålene dreide seg om tvangsekteskap, ære, omskjæring og ekstrem sosial kontroll.

Ære styrer fremdeles mange unges liv. 60 prosent mener ære er viktig, og 30 prosent frykter vold hvis de skader familiens ære.

Resultatene viser at de fleste mener at de i stor grad kan velge yrke, utdanning og ektefelle selv. Svært få svarer at de har hørt om noen som har blitt utsatt for kjønnslemlestelse.

Spørsmålet som skiller seg klarest ut, er det som handler om å ha kjæreste. Hele 35 prosent sier at de har ingen eller svært liten frihet til å velge om de vil ha kjæreste. 30 prosent frykter vold hvis de gjøre noe som skader familiens ære.

Samtidig sier 87 prosent at de mener de selv kan velge hvem de skal gifte seg med, mens 13 prosent sier at de ikke kan det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere