RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange Utøya-ofre har ikke søkt erstatning

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Har krav på minst 300.000 kroner.

Mellom 50 og 60 personer som var på AUFs sommerleir under terrorangrepet i 2011, har ennå ikke søkt om voldsoffererstatning.

Totalt dreier det seg om krav på rundt 15 millioner kroner ettersom hver enkelt kan ha krav på minst 300.000 kroner i erstatning, skriver VG.

- Ut ifra pilotsakene vil alle som var på Utøya ha krav på voldsoffererstatning ved at de er blitt utsatt for drapsforsøk, sier informasjonsansvarlig Ivar André Holm ved Kontoret for voldsoffererstatning.

Bistandsadvokat Christian Lundin, som ledet den såkalte pilotsaksgruppen i terrorsaken, reagerer sterkt på opplysningene.

- Det er oppsiktsvekkende at bistandsadvokatene ikke har fulgt opp en av hovedoppgavene sine, mener han.

Det er en foreldelsesfrist på voldsoffererstatning på tre år fra når hendelsen fant sted. For dem som var mindreårig når hendelsen skjedde, løper fristen først fra når de blir myndige.

Ifølge VG skal det være flere fornærmede etter bombingen av Regjeringskvartalet som heller ikke har søkt om voldsoffererstatning ennå.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere