RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange varsler om oppsigelse eller permittering

Nav mottok varsler om oppsigelser og permitteringer av til sammen 4.100 personer i november, en økning på over 70 prosent fra samme måned i fjor.

I november 2014 fikk Nav varsler om oppsigelser og permitteringer av 2.400 personer.

Det er særlig bedrifter innen oljebransjen og oljerelatert industri som rammes hardt. Ved siden av industrien går ansatte i bygge- og anleggsnæringen og bergverksdrift og utvinning også en utrygg tid i møte.

Saken fortsetter under.

Hittil i år har Nav mottatt varsler om 45.400 mulige permitteringer eller oppsigelser. Det er kun bedrifter som planlegger å si opp eller permittere minst ti ansatte som må varsle Nav.

– Antall varsler har ligget høyt en god stund nå, men var noe lavere i november enn det har vært de siste månedene. Denne måneden var det flest varsler om permitteringer, mens det tidligere i høst i størst grad har dreid seg om oppsigelser, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Særlig er det virksomheter som holder til på Sør-Vestlandet som er berørt. Nesten halvparten av varslene Nav har mottatt i år er, meldt inn fra virksomheter som holder til i Rogaland, Hordaland eller Vest-Agder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere