*Nettavisen* Nyheter.

Mange vil gi skatteletten til flyktningene

Asylsøkere i Vestleiren, ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Hit sendes flyktninger, som passerer den norsk-russiske grensen på Storskog, før de sendes videre til mottak andre steder i landet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Fire av ti sier de er villige til å droppe skattelette og heller la pengene gå til å håndtere flyktningkrisen, ifølge en spørreundersøkelse.

02.12.15 12:05

Blant menn er 39 prosent villige til å bruke skatteletten på flyktningene, mens tallet er litt høyere hos kvinner, med 41 prosent, viser en undersøkelse Sentio har gjort for P4.

– Dette viser at holdningen ute blant befolkningen er variert. Det er ikke bare frykt og uro for situasjonen, men en stor forståelse for at mennesker som kommer hit, faktisk har bruk for beskyttelse, sier Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS.

Saken fortsetter under.


Samtidig sier 52 prosent av de spurte mennene nei til å droppe skatteletten, mens kvinnene som sier nei, utgjør 45,5 prosent.

Nettavisen mener: Flyktninger har snarvei til fulle norske trygdeytelser

– Jeg registrerer at folk har delte meninger om skattelette. Men samtidig er det jo nesten 50 prosent som sier de ikke vil oppgi skattelette i den situasjonen vi er i nå, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.