Gå til sidens hovedinnhold

Mange vil hjelpe

Det var mange som trappet opp og leverte inn klær til Innsamlings- aksjonen i "Det nye huset" på Høybråten. - Folk er velvillige, mener Gunnhild Backe, leder for innsamlingen.

Høybråten:- Det har vært et veldig bra oppmøte. Det kommer stadig folk som leverer inn klær og sko, sier Gunnhild Backe, leder for innsamlingen av klær som går til fattige og vanskeligstilte barn i Øst-Europa. Innsamlingsobjektene videreformidles til Norsk Barnehjelp, som tar med klærne videre til Øst-Europa. Det er femte året Høybråten Uformelle Foreldre Forum (HUFF) holder en innsamlingsaksjon. Også i år kan Backe gledelig vise frem en stor haug av søppelsekker, esker og poser, som folk har levert inn.
Eva Torstrupp, styremedlem i HUFF, er også meget positiv til innsamlingsaksjonen.
- Folk er blitt mer opptatt av å gi enn å kjøpe. Det første året holdt vi et vårmarked med salg av brukttøy, noe som folk ikke interesserte seg for. Men da vi startet med innsamlinger, ville straks mange gi bort flere av tingene sine, slår hun fast.

Flere medlemmer

Foreldregruppen HUFF holder sine innsamlinger i "Det nye huset" på Høybåten hvert år. De arbeider for et godt oppvekstmiljø for barn.
- Nå ønsker vi flere medlemmer, og invitererer alle foreldre til faste medlemskvelder annenhver onsdag, sier Torstrupp . Programmet fremover er meget variert. Det vil bli holdt en høstfest. I november vil det bli fremført et foredrag som baserer seg på biografien om Fredrikke Marie Kvam, grunnleggeren av Norske Kvinners Sanitetsforening. I desember vil det bli holdt et juleverksted med kakebaking og gløggdrikking. Dessuten vil det bli arrangert vinteraktiviteter for barna.

Ikke bruk og kast

- Det er veldig viktig å være gavmilde i dagens forbrukssamfunn. Det er mye bedre å hjelpe andre som virkelig trenger det enn å bruke og kaste, sier Anne Bjørke, som har levert inn tre søppelsekker, en eske og to poser fulle av klær. Hvert år rydder hun og barna gjennom skapene sine, for å se om det er noe de kan gi bort.
- Dessuten lærer jeg barna å hjelpe andre. De lærer at man ikke skal bruke og kaste, understreker hun.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem