*Nettavisen* Nyheter.

Mangfoldige Covent Garden

Covent Garden er kjent for sine butikker, gatemusikanter, barer, restauranter og teatre, noe som gjør at området er fult av mennesker fra butikkene åpner til pubene stenger for natten.

24.01.05 20:40

Kommer du til Covent Garden ved hjelp av undergrunnssystemet vil du befinne deg midt i handleområdet når du kommer til bakkenivået, og det er bare å gå i hvilken som helst retning for å finne butikkene.

Covent Garden er midt i «teaterland», som omfavner mange av teatrene i London, og dette gir området en helt spesiell atmosfære.

Skal man på teater kan det i den sammenheng være en god idé å gå på en såkalt «pre-theatre dinner» på en av de mange restauranter som finnes i dette området.

Shopping
Mange av dem har spesielle tilbud i forkant av forestillingene. Covent garden er et velkjent handleområde og har mange av verdens mest kjente butikker.

Om du leter litt inni de mindre sidegatene kan du finne mange koselige og stilige butikker. En av de største fordelene med dette området er trafikkfrie gater.

Istedenfor biler er det sykkeltaxier, og dette kan være en romantisk og avslappende tur til kveldens forestilling.

Covent Garden market er et sted for kunst, eller som engelskmennene kaller det «arts & craft» Her det koselig å gå rundt å kikke selv om en ikke har tenkt å kjøpe noe, men bare suge til seg stemningen.

Er det mye folk i området, det kan være en god ide å ta en tur innom en av kafeene eller barene som ligger omkring, eller ta seg fem minutt for å se og høre på de forskjellige gatemusikantene som er i området.

17.mai-feiring
Inne på Covent Garden Market finner vi puben «Slug and Lettuce» som på tradisjonelt vis er et av stedene hvor nordmenn i London samler seg for å feire 17. mai.

Noen starter denne feiringen kanskje i tidligste laget. Utover kvelden er det nesten umulig å unngå denne baren dersom du befinner deg i området.

Til og med norsk øl serveres i denne sammenheng. Denne baren er absolutt å anbefale dersom du befinner deg i London på 17. Mai.

I Covent Garden ligger også The Sanctuary, et deilig, avslappende spa-senter.

Covent Garden ligger 5 minutter å gå fra Leicester Square, Tottenham Court Road eller Trafalgar Square.

Nærmeste undergrunnstasjon: Covent Garden.

For mer informasjon og flere tips, sjekk ut dinlondonguide.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag