RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manglende barnehageplasser bekymrer opposisjonen

Oslo (NTB): Flere enn 2.300 barn venter på en ledig barnehageplass i Oslo. Også i andre kommuner er ventelistene lange. Arbeiderpartiet klandrer regjeringen.

- Vi satte av penger til opptrapping til to barnehageopptak i året og reduserte priser. Den nye regjeringen sørget for at det blir færre barnehageplasser og høyere priser, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Jonas Gahr Støre.

I Stortingets spørretime onsdag ville han vite hva finansminister Siv Jensen (Frp) har å si til de mange foreldrene som venter på barnehageplass. Støre svarte at 50 øre i skattelettelser hver dag er en dårlig trøst for dem som mangler barnehageplass.

- Regjeringen har iverksatt en lang rekke tiltak for å styrke økonomien til barnefamilier, for eksempel gjennom skattelettelser, svarte Siv Jensen, som mener Ap tegner et karikert bilde av regjeringens økonomiske politikk.

- Det er ikke riktig at barnehageprisene er skjerpet. De er indeksregulert. Maksprisen er videreført, sa hun.

I dag er barn som fyller 1 år før 1. september, garantert barnehageplass ved hovedopptaket i september. De som er født senere, risikerer å måtte vente et helt år, med mindre det dukker opp en ledig plass i mellomtiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere