RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manglende etiske krav til russeklær

Oslo (NTB): Årets russ kan ikke være sikre på om russetøyet er produsert i fabrikker som følger etiske retningslinjer for arbeiderne, advarer Framtiden i våre hender.

Verst står det til med to av de mindre leverandørene. Selskapene Russeprofil og Russespesialisten svarer ikke på spørsmålene om selskapets etikkarbeid.

Framtiden i våre hender viser til at de selskapene som unnlater å svare, ofte er de som gjør minst for å bedre arbeidsforholdene i sin leverandørkjede.

Både Russeservice og Russedress, som er de to største leverandørene, har fått etiske retningslinjer på plass. Likevel går det for treigt, mener organisasjonen som har kartlagt situasjonen blant årets russeklærleverandører.

- De skal ha ros for å ha kommet i gang med etikkarbeidet, men problemet er at de mangler systemer som sikrer at retningslinjene følges.

Selskapene inRuss og Get Dressed sier de ikke har etiske retningslinjer, og henviser i stedet videre til sine norske leverandører. Tross dette får de et klapp på skulderen av Framtiden i våre hender for å i det minste være ærlige om sin manglende etikk.

Forholdene for arbeidere som lager russeklær, fikk først oppmerksomhet i 2004 da Norwatch fant at det var svært dårlige arbeidsforhold, særlig i leverandørkjeden, ved en fabrikk i Pakistan som Russeservice brukte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere