RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangler damer over vidda

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Den Norske Turistforeningen arrangerer tur over Hardangervidda for folk over 60 år. Men man etterlyser flere kvinner.

Andre påskedag starter fellestur over Hardangervidda for deg som er 60+. Så langt har flest barske karer meldt seg på turen, men turleder Ellen Stenersen skulle gjerne hatt flere damer med i følget - og det er plass til flere menn også.

- Å gå i følge med bare menn er hyggelig, men jeg skulle gjerne hatt med noen damer på denne flotte turen også, sier Stenersen, som selv er 67 år gammel. Hun har vært turleder i DNT Oslo og Omegn i 12 år, men startet friluftslivskarrieren alt som 20-åring.

Turen går fra Haugastøl den 28. mars, i lett terreng til Krækkja. Der vil hyttevert Kjell Slåtten holde lysbildekåseri.

- Vi blir en dag på Krækkja før vi går videre til Heinseter og Tuva turisthytte, før turen ender på Ustaoset, fortsetter Stenersen. Hun forteller at dagsturene ikke blir lengre enn maks 20 kilometer, i lett småkupert terreng med noe nedkjøring mot Ustaoset. Turlederen tar hensyn til deltakernes form og skiferdigheter. Hun vil legge inn rikelig med pauser på dagsmarsjene. Turen går mellom betjente hytter i et tempo som er avpasset gruppen.

Stenersen tror mange vegrer seg for å bli med fordi man må bære sekken selv, men det bør ikke være noe problem. Sekken skal ikke pakkes tyngre enn for en dagstur i vinterfjellet, med det nødvendige utstyret må med på en høyfjellstur.

- Vi legger opp til en etterpåskekosetur. Ingen av oss har dårlig tid, her skal det nytes i lange åndedrag, konstaterer Stenersen.

Les mer om turen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere