RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangler penger

Sist oppdatert:
Wilhelm Blystads bore- og oljeproduksjonsselskap MPF sliter med å skaffe penger, og utsetter børsnoteringen til neste år.
Av: André Clark Utvik NA24

- Vi er i rute, men Oslo Børs mener tydeligvis ikke det. De mener vår plan ikke går fort nok, sier finansdirektør Christian L. Holst i MPF Corp. ltd til NA24.

Han sier selskapet i hovedsak vil jobbe videre med finansieringen, og at innen første kvartal til neste år skal dette være på plass, ifølge Holst.

Ikke trukket

I mai hentet meglerhuset Pareto Securities 275 dollar, og i månedsskifte august til september kom ytterligere 150 dollar på plass i et obligasjonslån for Wilhelm Blystads bore- og oljeproduksjonsselskap som vil notere sin dont på Oslo Børs.

- Vi har fått unntak fra tre års reglen, sier Holst.

Selskapet jobber videre med å hoste opp mer penger og håper å søke børsen om notering i første kvartal til neste år.

- Søknaden er utsatt. Den er ikke trukket, og det er viktig å få med, sier han.

Offshore
Selskapet har utviklet et kombinert bore- og oljeproduksjonsskip. Det første fartøyet skal leveres i boreskipsversjon fra Dragados Offshore i Spania i slutten av 2008.

- Utsettelsen av børsnoteringen vil ikke påvirke selskapets strategi og konstruksjonsprosesser og alle aktiviteter får etter planen, heter det i meldingen.

Internasjonale institusjonelle eiere, blant dem Fidelity og Franklin Templeton Mutual, var de største tegnerne i emisjonen. Også norske aktører som Orkla Finans, Statoils Pensjonskasse og KLP deltok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere