Gå til sidens hovedinnhold

Manglerudpolitiet må kutte

I år må 180 stillinger i oslopolitiet holdes ubesatt som del av en innsparing på 32 millioner kroner. Dette rammer også Manglerud politistasjon.

Oslo/Manglerud: I tillegg til inndradde stillinger, blir det mest dramatiske sparetiltaket å holde publikumsvaktene stengt på lørdager. Dette gjelder også Manglerud politistasjon som holdt stengt denne lørdagen. Stasjonen får i tillegg tre stillingshjemler inndratt.

I tillegg blir det innført tre måneders karantenetid når folk slutter i hele oslopolitiet.

Ved smertegrensen

Vi får ikke sette inn nye folk i tre åpne stillinger. Det smerter meg å måtte gjøre dette, det er jeg den første til å innrømme, forteller stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud.

Det høres kanskje ikke så mye ut med tre stillinger, men når dette kommer på toppen av at vi ikke får lyse ut stillinger før det har gått tre måneder, så kommer det til å merkes. Dessuten blir publikumsvakten stengt på lørdager. Det har jo også vært en gradvis innsparing over lengre tid så dette var i grunnen det siste vi trengte, sukker stasjonssjefen.

Vil merkes

Vi må jo ha hendelsesstyrte biler som er ute og tar oppgaver når det er noe som skjer, ved ulykker og annet. Det skal vi ivareta. Det publikum kanskje vil merke, er at vi må henlegge en del saker uten at vi har begynte å etterforske dem. Det er ikke bra selvfølgelig. I tillegg vil trolig forebyggende arbeid lide noe, forteller Smedsrud, men stasjonssjefen vil ikke være pessimist.

Jeg lover at vi skal håndtere dette etter beste evne, og vi skal greie å styre stasjonen på en forsvarlig måte. Vi har blitt flinke til å prioritere og har riktig fokus, og dette betyr jo bare at vi må være enda mer effektive. Det er bare at vi gjerne skulle ha gjort så mye mer, forteller Smedsrud.

Dyrere politiarbeid

Gro Smedsrud tror det er flere forhold som gjør at politiet ikke klarer å ha så mange betjenter ute på gaten som de skulle ønske.

Jeg tror mye av dette skyldes at politiarbeid har blitt så mye mer komplisert. Det stilles større krav til å dokumentere, vi har fått flere regler. De nye og fine metodene som DNA-prøver har gjort underverker for kriminalarbeid, men det koster. Det samme gjør nye våpen. Og det krever spesialkompetanse. Hver straffesak koster mye mer nå og det koster mer å drive politi. På denne måten har samfunnsutviklingen gjort at betjenter ikke får vært så mye ute i gata som vi skulle ønske, tror Gro Smedsrud og legger til at hun ikke vet om innsparingen vil fortsette i flere år.

Vi er prisgitt bevilgning fra politikerne, vi vet ikke hva vi får fra år til år. Men jeg vil legge til at jeg håper at vi skal klare dette kuttet uten at publikum lider under det.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai