Gå til sidens hovedinnhold

Manglerudpolitiets stolthet

Nordstrands Blad ble med Manglerudpolitiet på «campingtur».

BJØRNHOLT: – Her er stoltheten, sier trafikkansvarlig Tom Løken ved Manglerud politistasjon og viser Nordstrands Blad rundt i den mobile politiposten som har vært operativ siden nyttår.

Den spesialbygde campingbilen er utstyrt med datautstyr, nettilgang, radioutstyr og er fullt godkjent som utrykningskjøretøy.

– Men det er en stor og tung bil, sier Tom Løken.

Politiet bruker bilen til en rekke ulike arbeidsoppgaver. I forrige uke ble den blant annet brukt i forbindelse med en trafikkontroll på Bjørnholt.

LES SAKEN: Én av fire brukte ikke bilbelte

– Det er veldig greit å ha tilgang til nett slik at vi kan sjekke kjøretøysregistret på stedet, sier Tom Løken.

Tre biler i Oslo

Bilen er kjøpt inn etter inspirasjon fra svensk politi som har hatt stor suksess med mobile politiposter, blant annet i utelivsstrøket Stureplan.

– Der så de at kriminaliteten gikk ned med 30–40 prosent, sier Morten Østråt som er ordenssjef på Manglerud politistasjon.

Oslo politidistrikt har tre slike biler. De to andre er stasjonert på Stovner og Majorstuen.

Tettere på publikum

Bilen gjør at politiet er lett synlige ute i felten. Den er brukt blant annet under Holmliadagene og i forbindelse med sommerens Norway Cup er bilen på plass, i tillegg til politiets faste telt på sletta.

– Vi ser at det skaper trygghet og tillit og gir oss kontakt med publikum på en litt mykere måte. Vi kommer tetter på folk, sier Østeråt.

Kommandosentral og kaffekok

I forbindelse med ulykken på Sjursøya sto politiposten på stedet i ett døgn og ble brukt til å koordinere arbeidet.

– Det er et sted å være ved store hendelser. Det gir mulighet til å ta lette vitneavhør på stedet og i forbindelse med leteaksjoner har vi en kommandosentral hvor vi kan koordinere arbeidet og koke kaffe. Bilen er på hjul hver eneste uke, sier Østeråt.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr