Mann (18) døde etter utforkjøring

Foto: Trond Lepperød

Kjørte på sjøen i Austevoll.

04.02.12 21:25

En bil med to personer i havnet i sjøen i Austevoll sør for Bergen. Den ene personen kom seg ut for egen maskin, mens den andre satt fastklemt i bilen.

Les saken i Bergensavisen

Personen som satt fastklemt, en mann på 18 år, er omkommet. Det bekrefter Haukeland universitetssykehus i en pressemelding.

Politiets operasjonsleder Frode Kolltveit skriver i en epost:

«Det meddeles herved at den mannlige part som ble brakt til Haukeland universitetssykehus etter ulykken på Austevoll er erklært død.»

- Stuppbratt
Bilen lå med hjulene i været, halvveis under vann, forteller et øyenvitne:

– Ulykken skjedde på en rett strekning, mellom to hårnålssvinger, sier Trond Hagenes, redaktør i lokalavisen Marsteinen.

Han forteller at en annen bil kjørte utfor på nøyaktig samme sted for ett eller to år siden.

– Det er kanskje fem meter ned til sjøen, og det er stupbratt, sier Hagenes.

Han sier at bilen var norskregistrert.

Dykkere
Først kom det ulike meldinger om hvor mange personer som var i bilen, men klokken 2113 meldte politiet at de var sikre på antallet:

– Det er bekreftet fra den uskadde personen at de var to i bilen, opplyser politiets operasjonsleder Terje Hilland.

Dykkere rykket ut fra både Sjøforsvaret og brannvesenet i Bergen da alarmen gikk. Ambulanse og lokale brannmannskaper kom raskt til stedet.

Fastklemt
– Det har vært en trafikkulykke. En bil har gått under vann. Vi har fått melding om at det var to personer i bilen. Den ene skal sitte fastklemt, men den andre skal ha kommet seg ut, sa Per Bårdsen, alarmoperatør ved Bergen brannvesen i 2030-tiden.

Klokken 2043 meldte politiet at den andre personen var tatt ut av bilen. Men fortsatt var man ikke helt sikre på antallet, opplyste redningsleder Ola Våge ved Hovedredningssentralen klokken 21.

– Derfor sender vi dykkere fra Sjøforsvaret for å bistå. De kommer i en mindre båt fra KNM Fridtjof Nansen. De er fremme på stedet rundt klokken 2115, sa Våge til BA.no .

Dykkerne ble senere tilbakekalt.

Hjertekompresjon
Det ble forsøkt hjertekompresjon på 18-åringen. Men livet sto ikke til å redde.

– Vi vet ikke om han var under vann før han ble reddet ut, sier politiets operasjonsleder Terje Hilland.

Politiet opplyser at ulykken skjedde ved Kolbeinsvik på Austevoll, sør for Bergen. Trond Hagenes, redaktør i lokalavisen Marsteinen, forteller til BA.no at det riktige er at ulykken skjedde mellom Eio og Åno noen kilometer unna.

Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag