RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (27) siktet for voldtekt av kvinne på Burger King

Foto: Google Streetview
Sist oppdatert:
En 27 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha voldtatt en kvinne på Burger King i Oslo natt til søndag. Mannen meldte seg for politiet og skal avhøres mandag.

– Han har forklart at han har vært med på hendelsen. Han er tilknyttet hendelsen på toalettet og var på stedet til riktig tid, opplyser leder ved avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid til NTB.

Den siktede skal avgi forklaring med forsvarer til stede. Etter avhøret blir det vurdert om han skal framstilles for varetekt mandag.

– Vi ser på dette som en svært alvorlig hendelse fordi overfallet skjedde inne på et offentlig sted, hvor man definitivt bør føle seg trygg, sier Lid.

Meldte seg

Mannen meldte seg for politiet søndag kveld, da han forsto at det var han politiet var ute etter. Det var VG som først meldte at en mann var siktet for voldtekten.

Ifølge Lid kom den fornærmede kvinnen som er i 30-årene, til Burger King med en annen person. Da kvinnen ikke kom tilbake fra toalettet etter en tid, ba den bekjente om å få nøkkel til toalettet, siden døren var låst. Vekteren meldte da også ifra til politiet, opplyser Lid.

Kvinnen har fortalt politiet at gjerningsmannen var ukjent for henne, og kunne kun gi en vag beskrivelse av ham.

– Videoopptakene er et godt hjelpemiddel i denne saken. Bildene vi har fra åstedet viser en person som er veldig lik den siktede av utseende, sier Kari-Janne Lid.

Siktet var gjest

Den siktede var en gjest som spiste på restauranten før han fulgte etter kvinnen inn på toalettet.

Kriminaltekniske undersøkelser på toalettet der voldtekten skal ha funnet sted, ble gjort av politifolkene som var på stedet natt til søndag.

Den siktede er anmeldt for lignende forhold tidligere, ifølge politiet. Men tidligere anmeldelser er henlagt, bekrefter Lid overfor NRK.

Politiet fikk melding om hendelsen noen minutter etter midnatt natt til søndag. Kvinnen ble brakt direkte av politiet til undersøkelse på voldtektsmottaket.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere