RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Marianne Løvland / NTB scanpix)

Mann (28) innrømmer drap på svenske Jonna (26)

Sist oppdatert:
Tre søsken siktet etter drapet i Oslo natt til tirsdag.

En 28 år gammel mann erkjenner at han drepte 26 år gamle Jonna Rask i Fredensborgveien natt til tirsdag.

- Han erkjente umiddelbart at det er han som er ansvarlig for drapet og drapsforsøket. Han er fortvilet og beklager sterkt alt som har skjedd, sier mannens forsvarer, Johnny Veum, til NRK.

Nære relasjoner
Flere av de fem siktede etter drapet på Fredensborg i Oslo er i familie med hverandre, opplyser politiet til NTB onsdag kveld.

Alle de fem siktede hadde onsdag vært i avhør. Fire menn fra 20 til 28 år, to svenske statsborgere og to norske, er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at den svenske 26-åringen ble knivstukket til døde natt til tirsdag. I tillegg er en norsk 18 år gammel kvinne siktet for å ha medvirket til flukt eller å holde noen skjult.

Ifølge VG skal de to norske mennene være brødrene til den 18 år gamle kvinnen. Hun skal også være kjæresten til en av siktede svenskene.

- Vi er kommet et godt stykke videre i etterforskningen, men er fremdeles på et stadium hvor det er viktig at ikke vesentlige opplysninger spres, sier fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: Nære relasjoner mellom fem siktede i drapssak

Vet du noe om denne saken? Tips: Vaktsjef@Nettavisen.no

Avhør
Politiets etterforskere fikk onsdag gjennomført et avhør med den drepte kvinnens samboer på sykehuset. Han slapp fra dramatikken i bygården med livet i behold takket være en snarrådig politimann med sanitetserfaring.

- Også alle de siktede i saken har forklart seg i avhør og gitt viktig informasjon, sier Metlid

Politiet er sikre på at det ikke er flere mulige gjerningsmenn på frifot.

Kort tid etter drapet og drapsforsøket natt til tirsdag pågrep politiet to av de siktede. De tre andre ble pågrepet i løpet av ettermiddagen og kvelden tirsdag.

Ikke tilfeldig
Advokat Vibeke Hein Bæra er oppnevnt som forsvarer for den ene av to som ble pågrepet av politiet kort tid etter drapet, en 25 år gammel nordmann.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen på drap eller medvirkning til dette. Han ble pågrepet nær åstedet og har forklart seg om det, sier Bæra til NTB onsdag.

Fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt gjentok onsdag kveld at den drepte kvinnen og kjæresten ikke var tilfeldige ofre, men at det ligger en forhistorie bak.

Hva som skulle være motivet videre for innbruddet og drapet i leiligheten i Fredensborgveien ville hun derimot ikke kommentere

Politiet får bistand fra svensk politi med å danne seg et bilde av hva som kan være foranledningen til drapet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere