RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (30) hadde fått asylavslag - siktet for å ha drept kvinne

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)
Sist oppdatert:
30-åringen som er siktet for å ha stukket i hjel en 38-årig kvinne i Kristiansand natt til onsdag, hadde fått avslag på asylsøknaden sin.

Knivstikkingen skjedde i en leilighet på Grim i Kristiansand. Den 38 år gamle kvinnen ble stukket i brystregionen og brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, der hun døde av skadene kort tid etter.

En 30 år gammel mann ble pågrepet på stedet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

- Han har vært i avhør, men har på nåværende tidspunkt ikke tatt stilling til siktelsen, sier Hansen til NTB.

Usikre på nasjonalitet
Politiet er fortsatt ikke sikre på om mannen er iransk eller irakisk. Han skal ha operert med to identiteter.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har avslått mannens søknad om asyl, men han har anket saken til Utlendingsnemnda (UNE).

- Han har fått utsettelse av uttransportering i påvente av behandlingen, opplyser etterforskningslederen.

Mannen søkte om asyl 29. april 2010 og fikk avslag 8. juli i fjor. 28. desember i fjor anket han avgjørelsen han ei uke tidligere hadde fått på sin begjæring om utsettelse av utvisningsvedtaket, skriver Fædrelandsvennen.

Kvinnen hadde opphold
Den drepte kvinnen er opprinnelig fra Eritrea. Hun fikk permanent oppholdstillatelse her i landet i fjor.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om relasjonen mellom de to, men bekrefter overfor NTB at begge har bostedsadresse i leiligheten der knivstikkingen skjedde.

- Alt tyder på at de har bodd sammen, sier etterforskningsleder Hansen.

Så langt er to vitner – begge personer som bor i andre deler av huset – avhørt. Ingen av dem skal ha sett selve knivstikkingen.

- Så vidt meg bekjent var det ikke vitner til selve hendelsen. Vi har gjort avhør av dem som var i huset, men det er kommet lite konkret ut av dette enn så lenge. I løpet av dagen har vi også hatt åstedsgranskere på stedet, forteller Hansen til NTB onsdag ettermiddag.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om foranledningen eller motivet for knivstikkingen.

Fant kniv
Politiet gjorde natt til onsdag tekniske undersøkelser på stedet, og det er funnet en kniv, uten at politiet kan si om dette er drapsvåpenet eller ikke.

Den siktede har fått oppnevnt advokat Sveinung Søndervik Johnsen som forsvarer og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Det er så langt uklart om det var den siktede eller andre som ringte politiet om knivstikkingen. Meldingen kom klokka 1.46 natt til onsdag, og kvinnen ble erklært død klokka to. (©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere