*Nettavisen* Nyheter.

Mann (30) pågrepet for terrorangrepet i Stockholm

Foto: REUTERS TV (Reuters)

Politiet i Glasgow har arrestert en mann i tilknytning til det mislykkede selvmordsangrepet i Stockholm.

08.03.11 15:31

En mann sprengte seg selv i luften midt i julehandelen i Stockholm sentrum i begynnelsen av desember i fjor. Nå har skotsk politi pågrepet en mann på 30 år som kobles til terroraksjonen, melder Reuters.

Ifølge Sky News er ikke den pågrepne mannen britisk statsborger. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo bekrefter at mannen heller ikke er svensk statsborger.

Kobles til Stockholm-angrepet
- Jeg kan bekrefte at vi også har informasjon om at politimyndighetene i Skottland har i dag pågrepet en person mistenkt for terrorlovbrudd. Den foreløpige etterforskningen viser at det kan være en kobling mellom den pågrepne og terrorforbrytelsen i Stockholm 11. desember, sier talsmann ved det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, Sirpa Franzén, til nyhetsbyrået TT.

Säpo ønsker imidlertid ikke å si noe om hvorfor den pågrepne blir koblet til terrorangrepet.

- Det får den videre etterforskningen i Skottland vise, sier han.

Pågripelsen skjedde i Whiteinch i Glasgow ved 07-tiden tirsdag norsk tid. Politiet opplyser at det ikke finnes noen direkte terrortrussel mot Skottland.

- Aksjonen omhandler en nylig hendelse i Sverige. Det er etterretningsarbeid som tyder på at dette individet har vært involvert i å bistå i terroraktiviteter utenfor Skottland, sier talsmann for politiet i Strathclyde, melder BBC.

Sprengte seg selv i luften
Like før jul ble Sverige rammet av den første selvmordsaksjonen på svensk jord da Taimour Abdulwahab (28) sprengte seg selv i luften midt i den populære handlegaten Drottningsgatan i Stockholm sentrum. To forbipasserende ble skadd i angrepet, men Abdulwahab var den eneste personen som omkom i aksjonen.

Det svenske etterretningspolitiet Säpo har hatt mistanke om at den svenske selvmordsbomberen hadde én eller flere medhjelpere.

Ti minutter før selvmordsaksjonen fant sted 11. desember, sendte Abdulwahab ut lydfiler på tre ulike språk til det svenske nyhetsbyrået TT, Säpo og sin familie og kone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.