*Nettavisen* Nyheter.

Mann (33) løslatt etter voldtekt av sovende kvinne (20)

- Vi fester ikke lit til forklaringen hans, sier politiet.

07.07.13 13:55

En mann på 33 år ble tidlig lørdag morgen pågrepet og siktet for voldtekt av en jente på 20 år.

Mannen skal ha tatt seg inn i en bolig i Vardø i løpet av natt til lørdag.

- Mannen har fått tilgang til boligen hvor kvinnen trolig sov da han begynte å forgripe seg på henne. Såvidt vi har forstått har ikke mannen brutt seg inn i leiligheten, sa operasjonsleder Svein Erik Jakobsen ved Østfinnmark politidistrikt til Nordlys lørdag.

Mannen skal ikke ha brukt vold i starten, men kvinnen skal etter en stund ha våknet og forsøkt å gjøre motstand. Den siktede mannen og den 20-år gamle kvinnen skal ikke ha vært bekjente.

Fester ikke lit til forklaringen
- Han har beskrevet en handling han erkjenner, men vi føler ikke den er i samsvar med det bildet vi har av hendelsen, forteller Jakobsen søndag.

Politiet fester ikke lit til forklaringen til 33-åringen.

- Vi mener forklaringen kunne vært bedre. Vi foretok etterforskning og vitneavhør før vi pratet med siktede, og hans forklaring samsvarer ikke med noen andres.

Mannen satt i avhør hele lørdagen. Klokken 23.35 ble han dimittert.

- Han er siktet, men ikke varetektsfengslet. Det foreligger ingen risiko for gjentagelse, og derfor lot vi han gå, forteller han.

Jenta er sterkt preget
Den fornærmede jenta ble lørdag undersøkt av lege.

- Handlingen hun har vært påført er krenkende, og hun er preget av situasjonen. Vi er ikke i tvil om at det har hendt noe, sier Jakobsen.

Politiet kan foreløpig ikke uttale seg om motivet. Boligen skal ikke ha vært låst, men mer om omstendighetene rundt kan politiet på nåværende tidspunkt ikke uttale seg om.

Ut i fra de opplysningene som foreligger skal de to ikke ha hatt kjennskap til hverandre fra før. Den siktede er en mann fra Nord-Norge. Han skal ikke være en kjenning av politiet

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.