*Nettavisen* Nyheter.

Mann (35) mistenkt for dobbeltdrap

Foto: Lind, Christel (Scanpix)

Politiet i Sverige mener de nærmer seg en oppklaring i den grufulle drapssaken.

19.01.10 13:32

Det var 6. januar at redningsmannskaper fant to lik i bagasjerommet av en utbrent bil i Halmstad i Sverige. Norsk politi ble senere koblet inn i dobbeltdrapssaken, der en 42 år gammel mann og hans nevø (25) ble funnet. De drepte skal ha ventet på en pengekurer fra Oslo.

Les også: Knytter dobbeltdrap til norske narkomillioner

35-åring pågrepet
På en pressekonferanse tirsdag slår politiet i Halland fast at dobbeltdrapet ble begått i Skåne og ikke gjennomført der bilen ble funnet.

En 35 år gammel mann er mistenkt og siktet i saken, men politiet antar at flere er involvert, melder nyhetsbyrået TT. 35-åringen ble anholdt lørdag og siktet for drap.

Åstedet for drapene skal være en eiendom som ligger mellom Dalby og Genarp.

- Vi er så sikre som vi kan være på at vi har funnet åstedet, sier Bo Lundkvist ved länskriminalen i Skåne. Politiets teknikere er nå i full gang med å sikre spor i og rundt huset, skriver Aftonbladet.

Gravde på eiendom
Nå vil politiet ha tips fra publikum knyttet til hendelser i området mellom Dalby og Genarp. 14. januar skal det ha vært gravd på den aktuelle eiendommen uten for Lund. Politiets teori er at det ble gjort for å fjerne spor.

- Rundt 20 centimeter med jord er gravd bort på et område som er minst tre ganger tre meter, sier Lundqvist.

Utsatt for vold
Etterforskningen har ellers avdekket at begge ofrene har blitt utsatt for betydelig vold. Bilen var registrert i Värmland og bileieren hadde lånt den til sin 25 år gamle sønn, som også er identifisert som et av ofrene.

Den mistenkte er utenlandsk statsborger, men politiet vil ikke gå inn hvilke anklager som nå er reist mot ham. Mannen er en kjenning av politiet, men er tidligere ikke knyttet til alvorlig voldskriminalitet.

Politiet tror drapet også har internasjonale forgreninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.