Mann (41) klikket etter «Fleksnes-kjøring»

Foto: (Youtube)

Nå er han omsider dømt - fem år etter hendelsen.

Det var en maidag i 2007 at det rablet for den nå 41 år gamle mannen, ifølge BA.no

Han var passasjer i en bil som kjørte nedover Sandbrekkevegen i Fana i Bergen. Der møtte de en annen bil, på et sted der kun én bil kan passere om gangen.

Situasjonen hadde klare fellestrekk med en klassisk Fleksnes-episode der hovedpersonen, i Rolv Wesenlunds skikkelse, nekter å rygge for en tilsvarende opphisset Henki Kolstad (se episoden nederst i saken).

Foto: MORTEN WANVIK (Bergensavisen AS)

Skrek og slo
41-åringen var lite imponert over kjøringen til den andre bilisten, en nå 78 år gammel mann. Han stormet ut av bilen, før han hissig og skrikende tuppet til sidespeilet på den møtende bilen slik at det bøyde seg og knuste.

78-åringen ble også tildelt et knyttneveslag i kjeven - gjennom det åpne sidevinduet.

41-åringen mente pensjonisten hadde kjørt på den andre bilen med vilje, men om dette faktisk skjedde, har ikke Bergen tingrett tatt stilling til. Den rabiate oppførselen går uansett «langt ut over det som kan anses som akseptabel reaksjon», heter det i dommen.

Mest lest i Nettavisen nå:

Visste ikke hvor han var
Det tok mer enn fem år før saken kom opp for retten. Det skyldes at påtalemyndigheten ikke har visst hvor 41-åringen har oppholdt seg. Mannen møtte heller ikke opp da saken ble ført for retten.

- Har han vært som sunket i jorden i fem år?

- Det er nå i alle fall det politiet mener. De har ikke kunnet stevne ham før nå, sier Carl-Christian Grythe Hoff, mannens forsvarer, og legger til at han selv har hatt kontakt med sin klient.

Bot og erstatning
Hoff har ellers ingen kommentar til dommen, som han ennå ikke har lest.

41-åringen ble idømt en bot på 8000 kroner, til sammen 16 262 kroner i erstatning og oppreisning til 78-åringen, samt å dekke 4000 kroner i saksomkostninger.

Les flere saker fra Bergensavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.