RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (43) fant en flaske Jägermeister i fiskeveska – etter det gikk alt galt

Sist oppdatert:
Med en promille på skyhøye 3,53 forårsaket 43-åringen en trafikkulykke. Han hadde vært på fisketur.

Nå er han i Nedre Romerike tingrett dømt til 30 dagers fengsel og ilagt en bot på 45.000 kroner for fyllekjøringen sommeren 2013, skriver Romerikes Blad.

Det hele startet ifølge den ferske dommen med sju bokser øl og en fisketur. Planen var å overnatte, men senere samme dag forårsaket han en trafikkulykke på fylkesvei 236 ved Tretteberg i Aurskog-Høland.

43-åringen har fått noe strafferabatt som følge av sommel fra politiet.

Kjørte flere kilometer

Under hovedforhandlingen i Nedre Romerike tingrett forklarte 43-åringen fra Nedre Romerike at han var syk og derfor reiste på fisketur.

Han hadde med seg sju bokser øl. Men i fiskeveska har han forklart at han fant en flaske Jägermeister. Han kunne ikke utelukke at det lå flere flasker i veska.

På et eller annet tidspunkt denne dagen satte han seg i bilen. Etter å ha kjørt i det politiet anslår å være 8-10 kilometer skjener bilen, ifølge dommen, over i motgående kjøreretning og treffer en bil delvis i fronten og sida.

Til alt hell slapp føreren av den andre bilen fra ulykken uten skader. Det samme gjorde 43-åringen.

Husket ikke stort

Føreren av den andre bilen reagerte på at noe var galt med føreren av bilen som nettopp hadde krasjet inn i ham. 43-åringen nektet å komme ut av bilen. Da politiet ankom satt han fortsatt i bilen.

Betjentene merket seg med en gang at mannen var påvirket. Resultatet av blodprøven tatt kort tid etter ulykken viste en promille på 3,53. Noe som er svært høyt, ifølge dommen.

Mannen er også tidligere straffet for promillekjøring.

43-åringen har forklart at han ikke husker noe i perioden etter han fant Jägermeister-flaska, og da han våknet opp i sin egen seng dagen etter. Det eneste han erindrer er en samtale med en av politibetjentene etter ulykka.

– Av allmennpreventive hensyn er det viktig å reagere strengt ved kjøring med høygradig promille, sett hen til den betydelige faren slik kjøring utgjør i trafikken, noe denne saken er et godt eksempel på, heter det i dommen.

Les flere saker i Romerikes Blad

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere