RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Magne Turøy

Mann (48) omkom i ulykke i sykkelrittet Bergen-Voss

Sist oppdatert:
Mannlig syklist falt ned skråning.

(BA.no): Ulykken skjedde på Risnesveien like før Trengereid under sykkelrittet Bergen-Voss. Det var 48 år gamle Sigbjørn Rafdal fra Etne som døde i ulykken.

- Undersøkelser på stedet er avsluttet. Sak blir opprettet av politiet. Selve hendelsesforløp er så langt uavklart, skriver operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit i en pressemelding.

Hendelsesforløpet er fortsatt uklart. Men et vitne sier til BA at tre syklister syklet i bredden nedover Risnesveien. Den ene syklisten ble hektet og skal da ha falt av sykkelen og over et gjerde, ramlet ned en flere titalls meter bratt skråning og landet på jernbaneskinnene.

Rittet er ikke stanset, men syklister må sykle sakte forbi der ulykken har skjedd.

Syklet for hordalandsklubb
Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.24. Ulykken førte til at flere andre syklister veltet, men disse personene er ikke skadet.

Den avdøde syklisten sykler for en Hordalandsklubb.

Han syklet sammen med lagkameratene sine da ulykken inntraff.

Rittet fortsetter - inntil videre
BA ringte rittleder Nils Olaf Solberg i 1000-tiden. Han hadde selvsagt ikke veldig god tid til å snakke med pressen.

- Mer informasjon vil komme i en pressemelding, sier han.

- Kommer dere til å avlyse rittet?

- Nei ikke ennå. Inntil videre fortsetter rittet.

På grunn av ulykken ble alle tog som gikk mellom Bergen og Voss fra 0845 til 1000 stanset.

Preget rittleder
I svingene på Risnesveien før Trengereid hektet syklistene i hverandre. Det førte til at Sigbjørn Rafdal falt ned skråningen og døde.

- Vi har et bilde av hva som skjedde. Vi kan ikke si med hundre prosent sikkerhet, men ut i fra det vi har fått vite, var det to eller tre ryttere som hektet i hverandre. Dette var en gruppe på omtrent 40. Det var et stort felt, men de syklet på linje. Det var en svingete vei, forklarer Bergen-Voss rittleder Bo André Namtvedt om ulykkesforløpet.

Klarte ikke å stoppe rittet
Mange har i timene etter lurt på hvorfor rittet fortsetter som planlagt etter en slik ulykke. Namtvedt peker altså på rittets enorme dimensjoner på både antall og områdespredning som en vanskelig faktor.

Bergen-Voss rittleder Bo André Namtvedt forsvarer rittets gang etter dødsulykken.

- Vi klarte ikke å håndtere en full stopp av rittet da ulykken skjedde. Vi hadde 4.500 syklister i løypen, spredt på et enormt område. Ett felt kan stoppes, men ikke over 4.000 ryttere, sier han til BA.

Fokuset har vært på Sigbjørn Rafdals kameratgjeng, som syklet med 48-åringen.

Sitter med kameratene
- Det var tett og nært på meg som rittleder. Jeg var på ulykkesstedet fem eller ti minutter etter hendelsen. Der var det en kameratgjeng som sto igjen som var sterkt preget.

- Akkurat nå sitter jeg med gjengen, og vi prøver å hjelpe dem så godt vi kan. Fokuset vårt har vært å være med kameratgjengen. Det er veldig tungt for oss alle nå, sa en tydelig preget Namtvedt i 13-tiden lørdag.

Nå handler det om å ta vare på pårørende og avvikle rennet.

- Rytterne er i ferd med å komme inn. Det er ingen jubel i målområdet. Dette ble veldig spesielt, sa Namtvedt lørdag formiddag.

Les flere saker på BA.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere