Mann (60) funnet

60-åringen som i går ble meldt savnet har nå kommet til rette, og er i god behold.

21.04.11 12:26

Klokken 19.00 onsdag kveld gikk en 60 år gammel mann ut på skitur i Kårdal på Mjølfjell. Da han etter flere timer ikke hadde kommet tilbake, begynte familien å bli bekymret for vedkommende, og klokken 23.00 varslet de politiet. Det skriver Bergensavisen.

– Det lokale politiet på Voss iverksatte en leteaksjon med fire snøscootere fra Røde Kors og en hundeekvipasje fra Norske Redningshunder, sier operasjonsleder Svein Lyssand til BA.

Også Hovedredningssentralen har bistått, og har søkt i området med et Sea King-helikopter i natt.

Politiet kan fortelle at søket pågår ennå, og at det klokken 09.00 torsdag vil bli satt inn enda flere redningshunder i leteaksjonen.

Helikopteret skal, ifølge politiet, ha vært i luften inntil nylig, og det er planlagt et nytt helikoptersøk på formiddagen.

– Den savnede skal være iført en svart og hvit lue, en hvit jakke med påskriften «Lillehammer» bakpå, svarte overtrekksbukser samt svarte og hvite ski, forteller Lyssand.

Klokken 0935 kunne Hovedredningssentralen Sør-Norge fortelle at søket fortsatt pågår.

– Det søkes med ressurser fra politiet, den lokale redningssentralen, sivilforsvaret og lokale folk med egne scootere og kjennskap til området, mens helikopterpilotene må hvile ut før de eventuelt fortsetter søket i ettermiddag, alt etter hvordan aksjonen utvikler seg, sa vakthavende redningsleder Asbjørn Viste 0935.

Videre søk ble heller ikke nødvendig, for klokken 0953 ble skiløperen funnet ved Langvassfossen.

– Dette gikk veldig bra. Han sjekkes av ambulansepersonell nå, men meldingene går på at han er i god behold og at den helsemessige formen er bra, forteller operasjonsleder Jan Steimler til BA.

Les flere nyheter i Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.