RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (62) omkom i eksplosjon i Fredrikstad

Sist oppdatert:
Fredrikstad/Oslo (NTB): En 62 år gammel mann omkom og minst tre personer ble lettere skadd i gasseksplosjonen i Mills-fabrikken i Fredrikstad mandag.

Eksplosjonen skjedde under vedlikeholdsarbeid på et propananlegg tilknyttet Mills Fabrikker i byen. Både fabrikkbygningen og nærliggende bygninger fikk store skader i eksplosjonen, som blåste ut vinduer i nærheten og fikk hus i Fredrikstad til å riste.

Den første meldingen om eksplosjonen kom klokken 16.16, og det ble slått katastrofealarm hos nødetatene og helsevesenet i fylket. Redningsmannskaper og spesialhunder søkte mandag ettermiddag og kveld gjennom bygningen etter eventuelle andre personer der inne, men politiet har ingen grunn til å tro at flere enn de fire ble fysisk rammet av eksplosjonen. Mills savner dessuten ingen av sine ansatte etter eksplosjonen.

- Mannskaper fra brannvesenet har gjennomført undersøkelser på skadestedet og de har ikke funnet flere personer. Men det pågår fortsatt arbeid på stedet, så vi kan ikke bekrefte dette 100 prosent ennå, sier Svend Roger Gundersen i medieenheten i Østfold politidistrikt til NTB.

Den omkomne er en 62 år gammel mann fra Lunner kommune i Oppland. Han var tilknyttet firmaet som utførte vedlikeholdsarbeidet hos Mills.

En av de skadde tilhører samme firma og en annen var en tilfeldig forbipasserende. En av Mills kvinnelige ansatte ble også ble lettere skadd i eksplosjonen. Om lag 20-25 personer var på jobb i fabrikken da det smalt. Fabrikkens ansatte ble tatt hånd om av næringsmiddelbedriften. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere