RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (75) truet rørlegger med hagle etter krangel om regning, må i fengsel

Mannen mente rørleggeren overfakturerte og mistet besinnelsen da rørleggeren kom for å hente radiatorene.

Det var på formiddagen den 20. desember i fjor at det gikk en kule varmt i en leilighet i Bydel Vestre Aker.

Et eldre ektepar hadde engasjert et rørleggerfirma til å montere radiatorer i leiligheten. Arbeidet ble utført i september.

Det var ikke avtalt noen pris for arbeidet og da fakturaen kom i posten reagerte 75-åringen på prisen på radiatorene, fakturering for verktøybruk, timeantallet og timeprisen. Det ble betalt et større beløp, mens det resterende beløpet ble holdt tilbake i påvente av en enighet, skriver dittOslo.no

Demonterte radiatorene
I den videre dialogen reduserte rørleggeren timeantallet noe og sendte ny faktura på sluttsummen. 75-åringen nektet også å godta denne.

I november skrev rørleggeren i en e-post at han måtte komme innom for å bytte noen deler på radiatoren etter beskjed fra grossisten.

Dette skjedde den 20. desember da rørleggeren og en lærling kom til leiligheten. 75-åringen var opptatt med noe annet, men hans kone var i samme rom som rørleggerne da de begynte å demontere radiatorene. En radiator ble båret ut i bilen før kona reagerte og spurte hvorfor de skulle ta med den andre radiatoren også.

75-åringen gikk da ned i kjellerboden og hentet en hagle. Han forsikret seg om at den ikke var ladd før han gikk opp i gangen og rettet denne mot rørleggeren og lærlingen, som begge ble svært redde og ikke viste at haglen ikke var ladd.

Følte seg svindlet og lurt
75-åringen ba dem komme seg ut av huset og la radiatoren stå. Han mente de hadde begått en selvtekt og lurt seg inn i leiligheten under påskudd av å skulle bytte deler. Etter at kona grep inn la mannen fra seg haglen og rørleggeren og lærlingen forlot leiligheten.

I følge dommen forsto 75-åringen rett etterpå at han hadde gjort noe forferdelig dumt. Han ringte selv politiet og beklaget det som hadde skjedd. Han dro ned og leverte fra seg haglen dagen etterpå.

Mannen forklarte i retten at han var fortvilet og følte seg svindlet og lurt. Han angrer voldsomt og har betalt det utestående beløpet til rørleggeren.

Ble dyrt
Trusler med skytevåpen har i utgangspunktet en strafferamme på tre års fengsel. Tingretten ser straffeskjerpende på tiden som gikk fra mannen i opphisselse gikk ned i kjelleren til han kom tilbake med haglen, da dette ga han anledning til å besinne seg. I formidlende retning legger retten vekt på rørleggerens ulovlige valg av løsning for å inndrive restbeløpet.

Tingretten mener 36 dagers fengsel er passende straff for 75-åringen. Han må også betale 15.000 kroner i oppreisning til lærlingen og 7.500 til rørleggeren, som fikk sin oppreisning redusert på grunn av selvtekten han utførte. 75-åringen må også betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

75-åringen ønsker ikke å kommentere dommen overfor dittOslo.no.

Les flere saker pådittOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere