RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (81) skulle få svangerskapspenger

Foto: Kine Moxness Sandnes (Kine Moxness Sandnes)
42 år etter han fikk sin sistefødte, fikk han brev fra Nav om svangerskapspenger.

Det var lite som hang på greip i brevet 81-åringen fra Kjøllefjord mottok fra Nav i slutten av januar. Svart på hvitt står det at Nav har mottatt søknad om svangerskapspenger fra enkemannen. Både navn, adresse og til og med personnummer er riktig i brevet, men det er også det eneste. 81-åringen har verken krav på eller noen gang søkt om svangerskapspenger, skriver Finnmarken.

- Komisk og forferdelig
Svangerskapspenger gis til friske gravide kvinner som ikke kan fortsette i arbeidet under svangerskapet fordi det kan medføre risiko for skade på fosteret. 81-åringen fra Kjøllefjord, som i dag bor på helsesenteret, faller med andre ord solid utenfor denne ordninga.

- Nei, han er ferdig med unger for lenge siden. Det toget har gått for lenge siden, forteller mannens sønn, Geir Edvard Øfeldt (52).

Da han oppdaget at faren hadde fått en bekreftelse på søknad om svangerskapspenger syntes han det var for galt.

- Det er jo både komisk og forferdelig. Sånt skal jo ikke skje, sier Øfeldt.

Han ser klart humoren i at hans gamle far er registrert hos Nav som svanger.

- Jeg har aldri før vært borti at mannfolk får svangerskapspenger, men det er kanskje en del av likestillinga, undrer Øfeldt.

Nav beklager
Brevet 81-åringen har mottatt inneholder en orientering om saksgangen for søknaden som Nav har registrert i mannens navn, og informasjon om når han kan forvente å få saken avgjort. Brevet er sendt fra Nav i Kjøllefjord, og merket «Vennlig hilsen Nav forvaltning Vadsø».

- Hva har egentlig skjedd her?

-Ja, det lurer vi også på. Det har rett og slett skjedd en feil, uten at vi kan svare på hvorfor eller hvordan, sier Tor Einar Schøning, kommunikasjonsrådgiver i Nav Vadsø.

Han beklager feilen, og understreker at ingen sensitive opplysninger er kommer på avveie.

- Sånt skal ikke skje, og det beklager vi veldig. Saken er tatt ut av vårt system nå, og søknaden som vi har registrert blir selvfølgelig ikke behandlet. Vi oppdaget raskt at det var skjedd en feil hos oss, ved å gå gjennom våre statistikker. Fødselsnummeret vakte oppsikt bare ved et kjapt blikk på skjermbildet av saker vi har inne til behandling, sier Schøning.

Dermed kan 81-åringen bare ta det med ro. Det blir ingen svangerskapspenger på han nå heller.

Les flere saker fra Finnmarken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere