Gå til sidens hovedinnhold

Mann (26) fra Oslo siktet for overgrep mot 54 unge jenter

Lot som han var russ og fikk jentene til å kle av seg mot å få være med på russebussen.

En tidligere mannlig aktivitetsleder for skolefritidsordningen ved en skole i Oslo er nå siktet for overgrep mot 54 jenter, skriver Dagbladet.

- Han har lurt jentene ved å utgi seg for å være russ. Han har fått dem til å kle av seg, mot løfte om at de skal få være med på russebussen, sier Cecilie Gulnes, politiadvokat, til avisen.

For et år siden ble 26-åringen pågrepet og siktet for voldtekt av en mindreårig. Siden den gang har saken utviklet seg til å bli en av de største overgrepssakene politiet i Oslo har etterforsket.

Alle overgrepene har funnet sted over nett, og mannen fikk jentene til å kle av seg foran kamera eller sende ham nakenbilder. Siden truet han med å publisere dem hvis jentene ikke gjorde som han sa. Få av jentene har kontaktet politiet selv.

16 av de 54 sakene etterforskes nå som voldtekt eller forsøk på voldtekt. Av disse har mannen erkjent straffskyld i 11 av sakene.

Politiet vet også at det er flere fornærmede i saken enn dem som til nå er identifisert, men har bare tilgang til dataer fra 2014 og 2015. Mannen forteller selv at han har holdt på lenger.

- Han erkjenner i det store og hele det han er siktet for, angrer på det som har skjedd og har samarbeidet med politiet etter at han ble pågrepet, sier mannens advokat, Jørgen Mowinckel, til Dagbladet.