En kinesisk fabrikkarbeider hevdet han ville bedre forholdene til tigre i fangenskap, og kastet seg dermed ut til rovdyrene i den kinesiske dyrehagen Chengdu Zoo i Sichuan-provinsen. Dyrehageansatte maktet å redde livet til den forstyrrede mannen.

- Deprimerende
27-åringen hadde tidligere postet meldinger på Internett om hvor deprimerende det var å se på flotte, hvite tigre som levde under dårlige kår i fangenskap i den lokale dyrehagen.

Han var spesielt opptatt av at kattedyrene ikke fikk leve ut instinktene sine som å jakte og drepe.

«Ofre» seg selv
Mannen dro senere til dyrehagen og kastet seg ned til de glupske katterovdyrene. Han ville angivelig «ofre» seg selv som mat til tigrene.

- Han klatret opp på innhegningen og hoppet ned. Jeg antar han ventet at tigrene ville slå kloa i ham. Istedenfor var de to tigrene, en hantiger og en hunntiger, mer nervøse enn noe annet, og hunntigeren løp faktisk avgårde, sier øyenvitne Feng Lin, skriver Daily Mail.

Mannen forsøkte å terge tigrene, noe som endte med at hantigeren til slutt gikk til angrep, tok fatt i skjorten og dro ham bortover langs bakken.

- Rekorden for rovdyr er over 100 mennesker

Bedøvet tigeren
Dyrehageansatte kom til unnsetning og fikk bedøvet tigeren. 27-åringen ble hentet ut av innhegningen og kom seg unna hendelsen med lettere skader.

Familien forteller at han har lidd av depresjoner en lenger periode.

Tigeren er et av de mest utrydningstruede artene med en bestand på om lag 3000 eksemplarer ute i det fri.

- Tigre er et av de dyrene i verden man jobber aller mest med å bevare og som er aller vanskeligst å bevare, nettopp fordi den er så farlig, har universitetslektor ved Naturhistorisk museum, Petter Bøckman, tidligere uttalt til Nettavisen.