- Politiet har ikke funnet tilstrekkelig grunnlag for å fremstille vedkommende for varetekstfengsling, opplyser politioverbetjent Kari-Janne Lid til VG Nett.

Siktelsen mot den 47 år gamle mannen, som er av afrikansk opprinnelse, opprettholdes. Han er siktet for å ha voldtatt en kvinne i 30-årene. Han erkjenner ikke straffskyld.

Overfallsvoldtekten skjedde mellom klokken 03.30-03.45 på Sinsen i Oslo.

- Fornærmede tok 31-bussen fra Brugata ca. kl. 03.15, og gikk av på Sinsen bussholdeplass. Hun skal deretter ha blitt fulgt etter av en medpassasjer som kort tid senere overfalt henne og gjennomførte en voldtekt, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag

Les også: Ny overfallsvoldtekt i Oslo

- Gjenkjent av vitne
Et vitne som var passasjer på samme buss hørte skrik og løp til åstedet.

- Vitnet var med på bussen sammen med fornærmede og siktede, og dette vitnet løper til når han hører kvinnen skriker, noe som fører til at gjerningsmannen stikker av, sa politioverbetjent Kari-Janne Lid ved Oslo politidistrikt til Nettavisen tirsdag.

Lid fortalter at vitnet gjenkjente gjerningsmannen.

- Dette vitnet gjenkjenner siktede fra tidligere, men det var ingen bekjent. Vitnet identifiserer gjerningspersonen slik at han kort tid etter blir pågrepet av politiet på bopel, sa hun.

Les også: - Hvordan få menn til å slutte å voldta?

- Ikke sammenheng
I helga var det også fire overfallsvoldtekter i Oslo sentrum, i henholdsvis Sofienbergparken på Grünerløkka, i Mandalsgata på Grønland, ved Brugata på Grønland og på Tjuvholmen ved Aker Brygge. I den siste saken var det to gjerningsmenn.

Voldtekten natt til tirsdag har ifølge politiet ikke sammenheng med helgas overfallsvoldtekter.

Les også: Fire overfallsvoldtekter i Oslo