Gå til sidens hovedinnhold

Mann (68) døde etter elsparkesykkelulykke i Oslo

En mann som lørdag skadet seg stygt i en singelulykke med elsparkesykkel i Oslo er død.

Lørdag ettermiddag ble nødetatene varslet om en singelulykke med elsparkesykkel ved Vollebekk i Oslo.

– Vi vet ikke så mye om ulykken, men det startet med at politiet ble kontaktet av noen vitner som hadde funnet mannen liggende på bakken ved siden av en elsparkesykkel, sier avsnittsleder ved spesiallovgivning ved politiet i Oslo, Knut Nandrup til Nettavisen.

Han forteller at ambulansen kom først av nødetatene til stedet og at mannen var fraktet bort i den før politiet ankom. Videre tok politiet avhør av vitner på stedet.

– På stedet fant vi en privat elsparkesykkel. Den er nå sendt til trafikkstasjonen for tekniske undersøkelser, sier Nandrup.

Mann omkom

Avsnittslederen sier mannen hadde store hodeskader etter ulykken og at politiet ikke kjenner til at han brukte hjelm.

Tirsdag formiddag oppdaterer politiet med at den skadde, som var en mann på 68 år, mandag ble koblet fra respirator og dermed omkom av skadene han pådro seg i ulykken. NRK meldte først om dødsfallet.

Dødsfallet er det første i sammenheng med elsparkesykkel-kjøring i Oslo til nå.

Oslo-politiet ønsker tips fra vitner som kan ha sett ulykken og de jobber også med å avklare om det finnes overvåkningsvideo som kan ha fanget opp noe.

Les også: Sjokktall om el-sparkesykkelulykker i Oslo: – Rart vi ikke har hatt dødsfall ennå

– Kan være risikosport

– Det er helt klart en tragisk ulykke. Per nå tyder alt på det var en singelulykke og det er dessverre noe som vil skje fra tid til annen. Jeg vil likevel informere om faren ved bruk av elsparkesykkel og be folk være forsiktig. Det kan være risikosport å bruke elsparkesykkel, sier Nandrup.

Skadelegevakten i Oslo og Oslo universitetssykehus gikk tidligere i sommer ut å advarte om de mange skadde som hadde kommet inn til dem etter ulykker på elsparkesykler.