RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann advart mot å hjelpe datteren og kona på Filippinene

Sist oppdatert:
Sandefjord (NTB): Datteren og kona sitter fast i kaoset etter tyfonen Haiyan på Filippinene og ber om hjelp, men Kurt Lydersen (53) er advart mot å reise inn for å hjelpe.

Det er den norske ambassaden i Manila som har advart nordmannen fra å reise til Filippinene.

- Vi teller på knappene om vi skal reise ned eller ikke, sier Kurt Lydersen i Sandefjord til NTB.

Mandag morgen fikk familiefaren endelig beskjed om at datteren Lisa Emilie (19) og kona Nina (53) hadde overlevd uværet som raste over byen Tacloban før helgen.

- Endelig etter fire døgn fikk vi vite at de levde. Men det var en kort samtale på 15-20 sekunder og på en veldig dårlig linje. Hun fikk bare sagt: «Vi er live, og det er et helvete her. Kom og hjelp oss ut», sier Lydersen.

Telefonen hjem mandag morgen kom trolig fra et amerikansk nødsenter som er opprettet i byen og hvor det er mulighet for å ringe korte beskjeder over satellittelefon. Datteren og kona skulle etter planen jobbe som hjelpearbeidere på et barnehjem for foreldreløse barn gjennom organisasjonen Atlantis Utveksling i tre uker fra 1. november. Etter at stormen brøt ut forsøkte Kurt Lydersen på alle mulige måter å få vite hva som hadde skjedd med familien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere