RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann alvorlig skadd - skutt i øyet under jakt

Sist oppdatert:
Jaktulykke i Dividalen. Mann fraktet til UNN.

(Nordlys) Torsdag ettermiddag ble en mann i 20-årene skadd i en ulykke under jakt i Dividalen i Målselv.

- Èn mann skal ha blitt truffet av et haglskudd i øyet, opplyser operasjonsleder i Troms politidistrikt Eirik Kileng.

Det var to kompiser fra Tromsø, begge i 20-årene, som var på jakt sammen da ulykken fant sted. Det var ingen vitner tilstede da skuddet ble avfyrt.

- Vi ble varslet om ulykken av han som var uheldig og avfyrte skuddet. Han ringte inn til oss cirka klokken 17.45. Han anslo at at ulykken hadde skjedd 1-2 timer før vi ble varslet, opplyser Kileng, og legger til at det ikke var mobildekning på stedet der ulykken skjedde slik at de to måtte ta seg ned fra området til fots før de kunne varsle nødetater.

Fraktet til UNN
Mannen som ble skadd er fraktet til UNN.

- Tilstanden er alvorlig skadd, men stabil, opplyser informasjonsvakta på UNN til Nordlys klokken 20.00.

- Vi har tatt et straksavhør av mannen som er fraktet til sykehuset. Mannen som avfyrte skuddet blir avhørt senere, sier Kileng.

Også i går, onsdag, ble en mann skadd etter å ha blitt skutt under jakt i Finnmark.

– Urovekkende
Leder i Tromsø Jeger- og Fiskerforbund, Per-Ivar Gamst, kjenner ikke til de to ulykkene, men synes det er oppsiktsvekkende med to slike hendelser på så kort tid. Jaktsesongen for småvilt åpnet 10. september og elgjakt-sesongen starter 25. september.

– Urovekkende kan man jo trygt si at det er. Det er aldri hyggelig med jaktulykker, og det er sjeldent vi har det i Nord-Norge. Du må nok flere år tilbake i tid for å finne en, og nå har vi hatt to på litt over et døgn, sier Gamst.

– Tenk dere om!
Med gode værmeldinger er det liten tvil om at mange jegere vil starte årets jaktsesong den kommende helgen. Gamst oppfordrer alle til å tenke seg litt ekstra om når de er ute i feltet.

– På bakgrunn av ulykkene håper jeg folk tenker over hva de gjør når de er ute og tenker litt ekstra på sikkerhet slik at de slipper å treffe en av jaktkompisene deres.

Signalfarger
Man regner med at rundt 200.000 jeger skal ut i villmarken i løpet av høsten på landsbasis. Forsvaret og AMK må ofte trå til for å redde forkomne og skadde jegere i løpet av perioden, og har tidligere kommet med anbefalinger om at jegere bruker signalfarger eller i det minste har med seg en refleksvest på jakten.

– Det har også vært et økt fokus i jaktmiljøet de siste årene på bruk av signalfarger ute i feltet, og det er for at du skal være synlig for andre på jakt og for redningsmannskap om uhellet først er ute, avslutter Gamst.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere