*Nettavisen* Nyheter.

Mann av huse for Peer Gynt

Selv om den har vært vist i Oslo, melder festspillene i Bergen om formidabel interesse for «Peer Gynt».

27.05.05 12:26

BERGEN (TV 2 Nettavisen): - Vi oppgir ikke billettsalget før etter avsluttet periode, men vi er fornøyde og det selger godt, sier informasjonssjefen Bente Aae ved Den Nationale Scene til TV 2 Nettavisen.

- Det fortsatt er ledige billetter ut i neste uke. Men i helgen blir det vanskelig å billett.

Peer Gynt vises til sammen 14 dager under årets Festspill i Bergen. Det er unikt i festspillsammenheng, siden man normalt har flere oppsetninger på Store Scene i festspillperioden.

- Det virker som om mange har trodd at det var utsolgt, fordi vi ser at oppsetningen har begynt å selge til høsten.

- For trangt i Bergen
«Peer Gynt» har kommet til som et samarbeid mellom Den Nationale Scene, Det Norske Teateret i Oslo, Norge 2005 og Festpillene. Til regien har man hentet inn innovatøren Robert Wilson, og Jon Fosse har skrevet en nynorsk oversettelse.

Stykket hadde første gangen norgespremiere i Oslo 19. februar i år. «En totalopplevelse av et slag som vi knapt har sett maken til på noen norsk scene,» skrev blant annet VGs anmelder da.

Anmeldere i bergenspressen skryter av Wilsons maleriske dyktighet, men mener Oslo-versjonen var den beste fordi Den National Scene blir for trang. «Det visuelt slående ved forestillingen fortar seg merkbart når den overføres fra Det Norske Teateret,» skriver Bergens Tidende.

Utsolgt «Draum om høsten»
Jon Fosse er årets festspilldikter. I går var det premiere på forfatterens «Draum om høsten» på Lille Scene. Dette har vært beskrevet som et av Fosses beste stykker. Det viser også interessen.

- Fosse-oppsetningen er helt utsolgt. Det har den vært lenge, sier Aae.

I løpet av festspillperioden er Fosse viet mye oppmerksomhet. I tillegg til nevnte forestillinger over, holdes det et lengre intervju med forfatteren på Småscenen fredag. Lørdag dagtid er det duket for seminar om forfatteren, og til uken vises det spesielle «Dors mon petit enfant» sammen med Maurice Maeterlincks «The Blind» i Studio Bergen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.