*Nettavisen* Nyheter.

Mann ble bundet til hest - politimennene slipper straff

Bildene gikk verden rundt, men de to politimennene blir ikke straffeforfulgt.

19.08.19 16:17

NEW YORK (Nettavisen): Foto av ridende politi som geleidet svart mann i håndjern med tau i Texas, gikk verden rundt for et par uker siden.

Mannen på bildet er Donald Neely (43). Ifølge hans familie er 43-åringen mentalt syk og han har ofte sovet på gaten. Han ble arrestert 3. august i år for ulovlig ferdsel på andres eiendom i Galveston, Texas.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

- Assosiasjoner til slaveriet

Fordi en politibil ikke var tilgjengelig da han ble arrestert, ble det bestemt å binde ham fast til et tau og frakte han mellom to hester gjennom byen.

Mange var ute og fordømte måten mannen på bildet ble behandlet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannen på bildet er Donald Neely (43). Ifølge hans familie, er 43-åringen mentalt syk og han har ofte sovet på gaten. Han ble arrestert 3. august i år for ulovlig ferdsel på andres eiendom. Foto: Privat

Folk var forferdet og bildene ga assosiasjoner til slaveriet og den lange historien med rasisme og vold som hvite har utsatt afroamerikanere for, het det i The New York Times.

I kjølvannet av hendelsen iverksatte politiet etterforskning. Nå er det klart at de to politimennene på bildet ikke vil bli straffeforfulgt, melder New York Times.

- Viste dårlig dømmekraft

Politisjefen i Galveston, Vernon Hale, har tidligere bedt om unnskyldning for måten Donald Neely ble behandlet på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilder av pågripelsen ble spredt bredt på sosiale medier og har vakt kraftige reaksjoner. Foto: Privat

Han har uttalt at politibetjentene «viste dårlig dømmekraft i dette tilfellet og kunne ha ventet på en transportenhet ved pågripelsesstedet».

Hale har også bestemt at de ikke lenger skal bruke denne måten å transportere arresterte personer på. Ifølge politiet jobber de nå med å gi Donald Neely behandling for sine mentale problemer, fremfor å straffeforfølge ham, melder NY Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.