*Nettavisen* Nyheter.

Mann ble frastjålet identiteten på legevakten

Oslo (NTB): En 33 år gammel mann ble frastjålet lommeboken på Oslo legevakt. Politiet henla tyverianmeldelsen, men i tiden etterpå ble mannen offer for identitetstyveri og en rekke lovbrudd ble begått i hans navn.

Det var i april i fjor at 33-åringen ble innlagt ved Oslo legevakt og frastjålet lommeboken med førerkort, bankkort, mobiltelefon og husnøkler, skriver Aftenposten.

Han ringte politiet for å anmelde tyveriet, men fikk beskjed om å møte opp personlig på politistasjonen, noe han først var i stand til å gjøre to dager senere. Fem dager etter det ble saken henlagt fordi politiet anså det som umulig å spore opp gjerningsmannen. Helsevesenet har taushetsplikt og nektet å opplyse politiet om navnet på mannen som var innlagt på samme rom.

Flere telefonabonnementer ble deretter opprettet i 33-åringens navn, det ble også pågrepet en person som hadde et falskt bankkort fra Nordea i 33-åringens navn. Identiteten ble også brukt til å hente ut en bil i en bilforretning i Follo.

Det var tydelig at identiteten hans hadde blitt en salgsvare i kriminelle miljøer, og den er blant annet sentral i en omfattende kriminalsak som etterforskes av Follo-politiet og hvor flere personer er involvert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.