RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann døde etter å ha falt 150 meter fra skrent i Kvinnherad

Sist oppdatert:
En mann har falt 150 meter og omkommet, i Bjørndalen i Kvinnherad i Hordaland.

Siste: Klokken 11.30 søndag melder Hordaland politidistrikt at den omkomne er hentet ned fra fjellet av et Sea-King helikopter.

Ulykken skjedde fredag, opplyser Hordaland politidistrikt.

Mannen var en del av et turfølge på 11 personer.

- Vedkommende skled og falt. Det er ganske ulendt terreng på stedet, og det er bratt. Deler av turfølget tok seg ned til stedet hvor vedkommende lå, og han ble bekreftet omkommet på stedet, sier Janne Steimler Sætre, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til Nettavisen.

Vanskelig å ta seg inn

Hun forteller at det ikke er telefondekning på stedet, og at turfølget derfor måtte gå flere timer før de fikk ringt og varslet om ulykken. Meldingen om hendelsen kom klokken 20.15.

Siden dette er et vanskelig område å ta seg inn i, og fordi det da ville være mørkt innen få timer, ble det ikke gjort forsøk på å hente vedkommende ut fra området før lørdag.

Avdøde hentes ut søndag

- Dette er en tur som tar fire timer en vei, og når det er mørkt begynner det å bli utrygt for mannskapene. I dag har det vært fryktelig dårlig vær, og vi har derfor ikke klart å komme inn i området enda, sier Sætre. 

Derfor ble mannen ikke hentet ut før søndag. Den omkomne var i 50-årene og hjemmehørende i Grimstad, opplyser politiet i Hordaland til Fædrelandsvennen

- Familien er varslet, og turfølget blir fulgt opp av kriseteam, sier Sætre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere