RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann døde etter klatreulykke i Setesdal

Stavanger (NTB): En 62 år gammel mann som ble fløyet til sykehus etter en klatreulykke i Setesdal onsdag, døde av skadene han pådro seg.

Stavanger universitetssjukehus opplyste onsdag ettermiddag at mannen var kritisk skadd, men torsdag formiddag ble det klart at 62-åringen ikke hadde overlevd.

Mannen var på klatretur i det stupbratte Løefjell i fjellbygda Brokke i Setesdal sammen med en kvinne da ulykken skjedde onsdag ettermiddag. Det var kvinnen som kontaktet nødetatene og fortalte at mannen hadde falt.

Operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at de to klatret med bolter.

– Vi har fått forklart at kvinnen sto på bakken og sikret mannen da ulykken skjedde. Mannen var da cirka 30 meter over bakken da han plutselig falt tre, fire meter. Han ble deretter hengende i lufta, sier operasjonslederen.

Kvinnen meldte fra da hun ikke klarte å få kontakt med mannen.

En drøy time senere ble både klatreren og kvinnen lokalisert av et redningshelikopter. Like etter ble mannen heist opp i Sea King-en og fløyet til sykehus i Stavanger.

Løefjell er ifølge nettsiden Ut.no kjent som «klatrefjellet» med over 100 alpine klatreruter. Toppen av fjellet rager 600 meter over et hytteområde rett nedenfor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere