RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En mann er omkommet i en fallskjermulykke i Skien fredag kveld.
En mann er omkommet i en fallskjermulykke i Skien fredag kveld. Foto: Kristoffer Horst / NTB scanpix

Mann døde i fallskjermulykke

Sist oppdatert:

Det bekrefter politiet nå i kveld. Mannen er fra Skien. Den erfarne fallskjermhopperen i 40-årene fikk problemer med skjermen over flystripa, skriver Telemarksavisa.

Fallskjermen skal ha tvinnet seg i den siste fasen av hoppet slik at hopperen raste i spinn nedover mot bakken.

Den erfarne hopperen gikk derfor i bakken med stor fart og traff asfalten. Reserveskjermen skal ha blitt utløst, men dette skjedde for sent.

Neppe teknisk svikt
Fagansvarlig Jan Wang i Norges luftsportforbund tror ikke ulykken skyldes teknisk svikt på utstyret.

- Jeg har hoppet i fallskjerm siden 1973 og bare to ganger har jeg hørt om teknisk svikt ved denne typen ulykke. Sist gang det skjedde var i 1982, forteller Wang.

Han forteller at det ble brukt standard utstyr under fredagens hopp og at dette har svært gode sikkerhetsmarginer. Det er i tillegg jevnlig kontroll av utstyret for å være hundre prosent sikker på at alt fungerer som det skal.

Politiet har foreløpig tatt beslag i skjermen slik at det kan gjøres en teknisk gjennomgang av utstyret. Dette blir trolig gjort i sammarbeid mellom politiet og Norges luftsportforbund over påske.

Vanlig med spinn
Han forteller også at det er forholdsvis vanlig for en hopper å få spinn på fallskjermen, men at alle er opplært i prosedyrer for å komme seg ut av problemet.

Wang ønsker ikke å spekulere i hvorfor reserveskjermen ble utløst først like før hopperen traff bakken. Han forteller at klubben fulgte alle rutiner etter ulykken.

Førstehjelp
Det ble raskt startet livreddende førstehjelp på stedet før fallskjermhopperen ble fraktet til akuttmottaket på Sykehuset Telemark som ligger få minutter fra flyplassen.

Skadeomfanget er foreløpig uvisst, men det skal være snakk om svært alvorlige skader. Luftambulansen var i Skien i forbindelse med en annen ulykke og bisto i redningsarbeidet.

Hoppet sammen
Etter det TA erfarer skal det ha vært tre fallskjermhoppere i lufta samtidig da den dramatiske ulykken inntraff. Flere medlemmer i klubben samlet seg i kveld i klubbhuset, men ingen ønsket å snakke med pressen etter ulykken.

Grenland fallskjermklubb er en av landets største luftsportklubber og holder til på Skien lufthavn Geiteryggen.

Les flere saker fra Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere