RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En 28 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha utløst terroralarm på Stortinget (bildet).
En 28 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha utløst terroralarm på Stortinget (bildet).

Mann dømt etter terroralarm på Stortinget

28-åringen som i februar fjor utløste terroralarm på Stortinget, er i Oslo tingrett dømt til 60 dagers fengsel. 

Halvparten av straffen gjøres betinget, skriver Dagbladet. De angivelige truslene som førte til den voldsomme politiaksjonen ble han verken tiltalt eller dømt for.

Det hele startet på bussen mellom Hønefoss til Sandvika i februar i fjor, der sjåføren overhørte at en passasjer i en telefonsamtale snakket om å sprenge Stortinget. Mannen skal ha fremstått som ruset og muligens syk og hadde på seg skuddsikker vest og bar på en stor bag.

Bussjåføren varslet politiet, som iverksatte væpnet vakthold rundt Stortinget. Samtidig ble det satt i gang en større aksjon for å finne mannen. Etter bussturen satte mannen seg i en drosje som kjørte ham til Lambertseter i Oslo, der han senere ble pågrepet.

Mannen ble aldri tiltalt for de angivelige truslene, men innrømmet at han blant annet at hadde med seg en softgun-pistol og et elektrosjokkvåpen på bussen. Han er også dømt for en voldsepisode i desember i fjor, der han under et basketak skjøt sin daværende samboer i magen med en luftpistol. Kvinnen ble ikke alvorlig skadd. 28-åringen er også dømt for besittelse av 55 gram hasj og 4,6 gram cannabis.

– Dommen ble godtatt, og etter min oppfatning er den riktig, sier mannens forsvarer, advokat Tor Kjærvik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere