RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt for å ha gjemt 1 million i antikk gyngestol


DØMT: En mann er dømt til å betale en bot på 150.000 kroner etter å ha forsøkt å smugle én million kroner i en gyngestol han fraktet med seg på danskebåten. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
DØMT: En mann er dømt til å betale en bot på 150.000 kroner etter å ha forsøkt å smugle én million kroner i en gyngestol han fraktet med seg på danskebåten. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Høyesterett har ilagt en bot på 150.000 kroner til en mann som forsøkte å ta med seg drøyt 1 million kroner ut av landet på danskebåten.

Pengene var gjemt i en antikk gyngestol.

Mannen skulle ta ferja fra Oslo til København 1. oktober 2012. I bilen hadde han med seg en antikk gyngestol. Han ble stoppet i kontroll, og stolen ble gjennomlyst. Bildene viste en rekke mindre pakker inne i sitteputen. Pakkene viste seg å inneholde ti vakuumpakkede seddelbunker.

Mannen var klar over at man ikke har lov til å ta med seg mer enn 25.000 kroner ut av landet uten å deklarere utførselen.

Mannen ble dømt i både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett. Lagmannsretten dømte i februar i år mannen til en bot på 150.000 kroner, eller 40 dagers ubetinget fengsel dersom boten ikke ble betalt.

Mannen anket saken videre til Høyesterett. Han mente riktig straff ville være en mindre bot og betinget fengsel. Dette begrunnet han med at hans økonomiske situasjon ville gjøre det umulig å betale en bot på 150.000 kroner.

Høyesterett har nå avgjort saken, og konkluderer med at utgangspunktet i slike saker skal være en bot som utgjør 20 prosent av beløpet som er forsøkt ført ut av landet. I dette tilfellet vil det utgjøre en bot på 200.000 kroner. Mannen gis imidlertid strafferabatt fordi han har tilstått og fordi det har gått lang tid. Boten settes derfor til 150.000 kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere