RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt for grove voldtekter i ankesak mandag

Hamar (NTB): En 38 år gammel mann fra Elverum risikerer ny forvaringsdom når han mandag møter i Eidsivating lagmannsrett tiltalt for grove voldtekter mot tre kvinner. Mannen nekter straffskyld.

38-åringen fra Elverum ble i tingretten dømt til 15 års forvaring for en rekke voldtekter mot fire kvinner, deriblant sin avdøde kone. Han anket skyldspørsmålet i tre av sakene.

Mannen filmet flere av overgrepene etter å ha dopet ned kvinnene. Det pågikk i seks år, fra 2006 til 2012, ifølge dommen. Mannen ble frifunnet for voldtekt mot ytterligere en kvinne. Denne saken skal behandles på ny, melder NRK.

Bistandsadvokat Jostein Løken, som representerer en av kvinnene, mener straffesaken er den mest alvorlige voldtektssaken som er behandlet for norske domstoler.

- Det er jo en helt særegen sak, og jeg har vel aldri hørt om den type saker som har resultert i såpass streng straff, og det speiler jo sakens helt ekstreme alvorlighet, sier Løken.

Mannen nekter straffskyld for voldtekt av de tre kvinnene, og skyldte i tingretten på kvinnene selv eller andre personer. Det er satt av fire uker til behandling av ankesaken i Eidsivating lagmannsrett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere